Onder de stralende zon hebben wij gisteren deel genomen aan de Federatie Schuttersdag, georganiseerd door schuttersvereniging Willem Tell in Silvolde. Voor het koningspaar betekende dit vroeg uit de veren, want om 8:00 uur was de ontvangst van koningsparen, begeleiders en genodigden. Toch smaakte de ere-wijn op de vroege ochtend prima. Onze jeugdvendeliers mochten daarna gelijk het spits afbijten en hun kunsten vertonen.

Kijk voor een impressie: Facebook – Federatie Schuttersdag Silvolde

Onze schutters hadden afgelopen vrijdag nog geoefend in het marcheren en dat mocht baten. Tijdens de marswedstrijd werd een 2e prijs en tijdens het defilé een 1e prijs! Daarna was het de beurt aan de andere wedstrijddisciplines. Bij het acrobatisch vendelen senioren individueel vielen Yari Volleberg (3e prijs) en Marcellino Kummeling (2e prijs) in de prijzen. Guus Kramer wist bij de junioren acrobatisch vendelen 75,5 punten te scoren, met een 1e prijs als resultaat. Het korps senioren acrobatisch vendelen verzamelde 78,5 punten, genoeg voor een mooie 1e plaats.

De senior vendeliers lieten voor heel Gelderland zien dat ze nog steeds bij de top horen en wisten met 20,5 punten de 1e prijs te veroveren. De junior vendeliers vielen deze keer helaas niet in de prijzen. Maar dat de jeugd meer kan dan vendelen, hebben ze ook in de luchtgeweerwedstrijden laten zien. Het jeugdkorps bestaande uit Gido de Vries en Wieteke en Pim Peters behaalden een mooie derde plaats. De senior schutters vielen helaas net buiten de prijzen bij het luchtgeweerschieten, maar compenseerden dat weer door de 1e prijs te pakken met het luchtpistoolschieten in de B-klasse.

Niet onbelangrijk was het geweldige schuttersfeest in de ‘lappentent’ in Silvolde. We kunnen met een mooi gevoel terugkijken op deze editie van de Federatie Schuttersdag en het komende half jaar onszelf weer verbeteren om volgend seizoen nog meer succes te boeken.

Succesvolle Federatie Schuttersdag
Getagd op: