Schietclub G.v.A is een afdeling van De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. Bij onze schietclub staat veiligheid voorop en na afloop maken wij tijd om met elkaar gezellig bij te praten onder het genot van een drankje. Op onderstaande momenten wordt door de schietclub geschoten.

Schietoefenmomenten:

– dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur 

– woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur (voor de jeugd)

– woensdagavond vanaf 20.00 uur (voor de senioren)

De schietclub organiseert ook inloopmomenten voor geïnteresseerden. Om een keer een schot te wagen met het luchtgeweer kan men daarvoor het Schuttersgebouw bezoeken op de genoemde momenten op dinsdagmorgen en de woensdagavond. Dit is zonder enige verplichting en de luchtgeweren zijn ter plekke aanwezig. 

Workshops

Hierbij kunnen door geïnteresseerde groepen met zowel luchtgeweer als luchtpistool worden geschoten op een 3-tal doelen. Uiteraard kan daarbij ook voor de inwendige mens worden gezorgd en zal dorst op diverse wijze kunnen worden gelest.  Belangstellenden kunnen in overleg de workshops naar ieders wil laten aanpassen.

Heeft u vragen of wilt u een workshop organiseren? Mail ons dan op: schietclub@schutterijdoornenburg.nl of kom langs op een van de oefenavonden.

Geschiedenis van de schietclub Gijsbrecht van Aemstel

Schietvereniging Kort Oisterwijck (S.V.K.O.) heeft zich per juli 2020 aangesloten bij de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. S.V.K.O. heeft tientallen jaren hun onderkomen gehad bij het gelijknamige café in Doornenburg. Dat café heeft inmiddels haar deuren gesloten en krijgt op korte termijn een andere bestemming. Daarmee verliezen de schutters van S.V.K.O. hun oefen- en wedstrijdruimte. Na positieve gesprekken met het bestuur van de Doornenburgse schutterij hebben de leden van S.V.K.O. unaniem besloten om zich aan te sluiten bij de schutterij. De schutterij is verheugd met de komst van deze leden. De reeds bestaande schietafdeling wordt hiermee uitgebreid met schutters met luchtdrukgeweren. De schutters hebben hun naam aangepast naar Schietclub (SC.) Gijsbrecht van Aemstel. De oefen- en wedstrijdruimte in de grote zaal van in het Schuttersgebouw te vinden is.