Betaling consumpties
Op en rond het kasteel kunt u uw consumpties contant of met een pinpas betalen bij Herberg De Doornenburg.
Op het dorpsplein en in het Schuttersgebouw kunt u uw dranken betalen met munten van de schutterij. Deze munten zijn in het Schuttersgebouw te koop bij een muntautomaat of bij ons muntenverkooppunt. Wij vragen u om de munten bij voorkeur met een pinpas te betalen.
Verkochte munten worden niet terug genomen. U kunt ze wel gebruiken voor andere evenementen van de schutterij waar de munten worden gebruikt.

Etenswaren kunt u contant of met een pinpas betalen bij de betreffende kramen.

Op het dorpsplein en bij de naastgelegen Spar winkel bevindt zich een geldautomaat.

Alcoholbeleid
Wij schenken alleen alcoholhoudende dranken aan personen van 18 jaar en ouder. U dient aan de bar een gekleurd polsbandje te laten zien om alcoholhoudende dranken te verkrijgen. U kunt hiervoor in de ochtend al een gratis polsbandje krijgen op het binnenplein van kasteel Doornenburg. Deze wordt ook in de middag op het dorpsplein gebruikt. In de middag zijn polsbandjes verkrijgbaar in het Schuttersgebouw.

In tegenstelling tot andere plaatsen in Nederland controleren de Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaar) van de gemeente Lingewaard, in burgerkleding, streng op alcoholgebruik onder jongeren. Bij overtredingen delen zij forse boetes uit. Let onderling op de jongere deelnemers van uw vereniging.

Toiletvoorzieningen
Op en vlak bij de wedstrijdterreinen zijn toiletten aanwezig waarvan u gratis gebruik kunt maken. U kunt bij de toiletten ook gebruik maken van de watertappunten als u even iets wilt drinken.

EHBO
Tijdens de hele kringdag zijn er EHBO-ers aanwezig op de diverse wedstrijdterreinen. Deze EHBO-ers zijn als zodanig duidelijk herkenbaar aan hun opvallend gekleurde hesjes en de tekst “EHBO”. Raadpleeg hen bij medische vragen of problemen, zij helpen u graag.

Sfeerbeheer
Op het dorpsplein gelden tijdens de kringdag huisregels. Deze zijn duidelijk op borden bij de ingang van het terrein aangegeven. Bij het betreden van het terrein gaat u met deze huisregels akkoord.

Op het dorpsplein zijn in de middag professionele beveiligers aanwezig. Zij helpen ons om de kringdag in een goede sfeer te laten verlopen. Ervaart u overlast van andere deelnemers of van het aanwezige publiek, dan kunt u deze beveiligers op de ontstane situatie attenderen. Uiteraard gaan we er van uit dat de beveiligers ‘werkloos’ kunnen toezien op een geweldig schuttersfestijn!