Ten tijde van de coronacrisis en de 1,5-meterafstandsregel is het voor de korpsleden van De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en… een lastige tijd om elkaar te kunnen ontmoeten. Vlak voor de zomervakantie konden gelukkig de vendelrepetities in de buitenlucht weer opgestart worden, maar verder bleef het akelig stil in het Schuttersgebouw. Gelukkig is daar de technologische vooruitgang die een eeuwenoude schutterij helpt om elkaar onderling toch te kunnen blijven ontmoeten en activiteiten te ondernemen.

In het voorjaar werd gestart met het spelen van de “Anderhalve meter” Online Bingo-avonden. Men zat thuis achter de pc of laptop en streepte daar de cijfers weg van de bingokaarten. Deze avonden waren direct succesvol en zorgden voor een goede binding tussen de leden onderling. Voor het organisatiecomité was dit succes aanleiding om het aanbod van de online activiteiten verder uit te breiden. Dit resulteerde in het organiseren van een Online Bierproefavond. Men kon thuis vanuit de luie stoel en op eigen gemak de verschillende biertjes proeven onder leiding van bierbrouwer en schutterskoning Patrick Leenders. En als het allemaal net iets te veel werd, dan kon men ongegeneerd op de eigen bank in slaap vallen. Ook deze online activiteit is goed bevallen, aldus De Doornenburger RegioNieuws

 

Geheel vlekkeloos verliep de start van de online-activiteiten overigens niet. De schutterij bestaat al 229 jaar, het Schuttersgebouw staat er 108 jaar en het WiFi-netwerk in het Schuttersgebouw was ook al heel oud en aan vervanging toe. De commissie ‘Technologische aanpassingen” heeft het WiFi-netwerk in het Schuttersgebouw vernieuwd, ge-update en uitgebreid. Voortaan is er nagenoeg in het hele Schuttersgebouw top WiFi-bereik.

Eeuwenoude schutterij omarmt technologische vooruitgang