Beste schuttersvrienden en -vriendinnen, 

Voor u ligt de eerste digitale nieuwsbrief van onze schutterij; een unicum dus! Een keer wat positiefs melden in dit vreemde jaar is ook wel fijn. Het is een jaar waarin onze samenleving beheerst wordt door corona en de maatregelen om dat verschrikkelijke virus in te dammen. Veel is er al over geschreven. Het coronavirus raakt ons allen in meer of mindere mate, zowel privé als zakelijk. 

Zo ook voor onze vereniging heeft dit gevolgen, maar dat is vanzelfsprekend van een andere orde. Het hele jaar zijn er al activiteiten afgelast. We hebben alleen een ‘acte de présence’ kunnen geven met de spontane vendelhulde bij Zorgvoorziening Merlijn om de mensen daar een hart onder de riem te steken voor de moeilijke lockdown periode. Daarnaast hebben we vanuit onze schutterij een bijdrage geleverd tijdens de Dodenherdenking op 4 mei jl. bij het oorlogsmonument. Allemaal anders, ‘coronaproof’ en zonder publiek. 

Ook deze periode is heel erg anders. Het had de opmaat moeten worden naar een prachtige Kermis en Schuttersfeesten 2020. Maar die feesten gaan begrijpelijkerwijs niet door. De gezondheid van ons allen staat nu voorop. Doordat de schuttersfeesten niet doorgaan komt er ook geen nieuw koningspaar. We vinden het daarom erg fijn dat we kunnen melden dat ons koningspaar Patrick en Cynthia Leenders heeft toegezegd ook het komende schuttersjaar aan te blijven! 

Via een flyer hebben we u geïnformeerd over de gang van zaken binnen de schutterij in de eerste helft van dit jaar. Ook hebben we middels een brief gecommuniceerd dat we de contributiebetaling anders verloopt dan normaal. Geert Burgers komt dit jaar niet langs en we hebben de leden gevraagd om uw contributie zelf over te maken. Dit biedt ook een kans om het via automatische incasso te doen, zodat u altijd verzekerd bent van een schutterskaart de komende jaren. We hopen in ieder geval dat u lid blijft van onze mooie vereniging. Daarnaast bieden we nieuwe leden ook de kans om zich aan te melden in het schuttersgebouw op 16 en 18 september. Alleen met al onze leden kunnen we behouden wat we hebben en er in de toekomst weer op uit trekken en de gebruikelijke evenementen organiseren.

Dit jaar moet de kermis helaas thuis gevierd worden. Met het “Ik-4-Altied-Kermis”-feestpakket hopen we dat we toch een stukje kermis bij jullie thuis kunnen brengen. Wie weet win je het “Golden Ticket” en krijgt de kermis voor jou toch nog een iets andere wending. De feestpakketten zijn nog tot en met zondag 13 september a.s. te bestellen via onze website.

Deze vreemde tijd dwingt ons ook om anders te gaan denken en organiseren. Zo hadden we eind maart voor het eerst een online bestuursvergadering. Binnen de schutterij worden voor de korpsleden al enkele online activiteiten georganiseerd zoals een bingo-avond en een bierproefavond. Andere tijden bieden dus ook nieuwe kansen zoals ook blijkt uit het ontstaan van deze digitale nieuwsbrief. 

Sinds deze zomer hebben we een nieuwe club binnen onze vereniging kunnen verwelkomen. De leden van voorheen schietvereniging Kort Oisterwijck (S.V.K.O) oefenen hun sport nu uit in ons Schuttersgebouw. Nogmaals van harte welkom en veel plezier gewenst binnen onze schutterij. 

Rest mij niets ander u heel veel plezier te wensen met het lezen van deze nieuwsbrief. Zoals u zult zien is er genoeg nieuws en zijn er genoeg mededelingen. Dat is een goed teken voor een schutterij!

Hopelijk zien en spreken we elkaar op onze jaarlijkse ledenvergadering op zondag 13 september a.s.

Blijf gezond!

Met vriendelijke schuttersgroeten,

page2image41964208

Martijn Claassen,
President

Voorwoord van de President