WappenegsDe Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen heeft de organisatie toegewezen gekregen van de EGS Herbsttagung 2016. Dit is een tweedaagse samenkomst van afgevaardigden van alle schuttersfederaties uit Europa. EGS is de afkorting voor Europese Gemeenschap van Historische Schuttersgilden. Deze grote Europese Schuttersorganisatie zet zich in voor een verenigd, Christelijk Europa met als devies: “PRO DEO – PRO EUROPAE CHRISTIANAE UNITATE – PRO VITA” (voor God – voor een verenigd, Christelijk Europa – voor het leven). Zich bewust van de geschiedenis van de verschillende deelnemende groeperingen kiezen de schutters en gilden in Europa voor een gezamenlijke weg naar het gemeenschappelijke doel. Door begrip te hebben voor elkaar en oog te hebben voor de onderlinge verschillen in ontwikkeling tussen de veelkleurige tradities van de leden wordt ook een goede band tussen de Europese volkeren verwezenlijkt. Het gebroederlijk samen optrekken versterkt de Europese eenheid en bevordert het vreedzaam samenleven in Europa.

Elke drie jaar vindt ergens in Europa het Europees Schutterstreffen (EST) plaats. De laatste keer was in 2015 in het Duitse Peine. De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel was daarbij aanwezig. De eerstvolgende EST is in 2018 in de gemeente Leudal (nabij Roermond) in Limburg.

Twee keer per jaar (in het voor- en najaar) komen de afvaardigingen bij elkaar voor een vergadering. De zogenoemde voorjaarsvergadering (Frühjahrstagung) vindt op 1 en 2 april a.s. plaats in het Duitse Lippstadt. De najaarsvergadering (Herbsttagung) vindt dit jaar plaats op 19 en 20 augustus in Doornenburg.

Meer informatie is te vinden op de speciale EGS Herbsttagung-pagina op deze website

Meer informatie over de EGS is te vinden op www.e-g-s.eu en www.schuetzenwesen.eu

Schutterij organiseert EGS Herbsttagung 2016