Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018 vindt in het Limburgse Neer (gemeente Leudal) het 19e Europees Schutterstreffen (EST) plaats. De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen is bij dit grootse schuttersevenement aanwezig. Binnen de Schutterij is inmiddels een commissie bezig met de voorbereidingen voor de reis en het verblijf tijdens het Europees Schutterstreffen. 

De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel telt af naar EST 2018

 

Het Doornenburgse reisprogramma:

Vrijdag 17 augustus 2018: Rond 13.00 uur vertrekt de bus vanuit Doornenburg naar het hotel. Bij aankomst bij het hotel is er voldoende gelegenheid om de koffers uit te pakken en gezellig op het terras bij te praten.
Na het diner in het hotel vertrekt de bus naar het EST-terrein in Neer om de openingsfestviteiten mee te maken.
Rond middernacht vertrekt de bus weer terug naar het hotel.

Zaterdag 18 augustus 2018: Na het ontbijt in het hotel vertrekt de bus rond 11.00 uur richting het EST-terrein in Neer voor het Europees Koningschieten. Voor diegene die niet mee willen naar het EST-terrein is er een nevenprogramma in Roermond. De deelnemers aan het nevenprogramma worden gehaald en gebracht met de bus. Rond 16.30 uur vertrekt de bus richting het hotel voor een diner. Rond 19.30 uur vertrekt de bus weer naar het EST-terrein in Neer voor het grote Europese schuttersfeestavond. Rond middernacht vertrekt de bus naar het hotel.

Zondag 19 augustus 2018: Na het ontbijt in het hotel worden de koffers in de bus geladen. De bus vertrekt rond 10.30 uur richting het EST-terrein in Neer. Na de grote marsoptocht van honderden schutterijen en gilden vindt op het EST-terrein het grote Europese schuttersfeest plaats. Na deze
feestmiddag vertrekt de bus richting Doornenburg. De aankomsttijd bij het Schuttersgebouw is rond 20.00 uur.

Op een nader te bepalen zondagmiddag in het najaar van 2018 vindt een ‘terugkommiddag’ plaats in het Schuttersgebouw. Deelnemers aan de EST2018-reis kunnen aan de hand van foto’s en filmpjes onder het genot van een drankje herinneringen ophalen.

Voor meer informatie over EST 2018 zie de website www.est2018.eu en de presentatie hieronder.

 

Een impressie van het verblijf van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel tijdens het 19e EST 2018