EGS Herbsttagung 2016 logo2Aan het einde van de vergadering van de EGS Herbsttagung zijn de leden van het Doornenburgse organisatie comité, bestaande uit Toon Niels, Wilco Witjes, Geert Wissing, Wim Raaijmakers en Rick Bouwman, onderscheiden met het Bronzen Kruis van Verdiensten. Ze kregen deze onderscheiding uit handen van de President van de EGS, Charles-Louis Prins de Merode. Naast een bronzen medaille ontvingen zij ieder een oorkonde. Deze oorkonde is ondertekend door de Aartshertog van Oostenrijk en tevens beschermheer van de EGS, Karl von Habsburg-Lothringen, door de president van de EGS, Charles-Louis Prins de Merode, en door de algemeen secretaris van de EGS, Peter Olaf Hoffmann. President Geert Claassen, die een dag eerder tot ‘ridder’ werd geslagen en opgenomen in de Europese Orde van de Heilige Sebastianus, ontving uit handen van de Prins van Merode een aandenken. 

IMG_3284

Op de foto (v.l.n.r.): Wim Sanders (Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus), Charles-Louis Prins van Merode, Rick Bouwman, Geert Claassen, Wilco Witjes, Wim Raaijmakers, Geert Wissing, Toon Niels. (Foto is gemaakt door Michael Makaaij)

De tekst op de oorkonde is:

Het Bestuur van de EGS heeft besloten, de genoemde persoon, een zeer verdienstelijke man, die met veel inzet de doeleinden van de Europese Gemeenschap van historische schuttersgilden uitdraagt, het Bronzen Kruis van Verdiensten te verlenen. Mag deze onderscheiding een stimulans zijn, om zich ook in de toekomst met volle inzet in Europa in te zetten voor trouw, dienstbaarheid en broederschap. 

 

Bronzen Kruis van Verdiensten voor organisatie EGS Herbsttagung 2016