IMG_4767Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 september a.s. viert Doornenburg kermis. Dit is niet zo maar een kermis, maar een familiefeest dat heel diep geworteld zit in deze dorpsgemeenschap. Gelijktijdig viert de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd de jaarlijkse schuttersfeesten. Deze schuttersfeesten beginnen op zaterdag 17 september a.s met het traditionele prijs- en koningschieten. 

Een jaarlijks terugkerende vraag onder de Doornenburgers is: wie schiet er dit jaar koning? Het aantal koningskandidaten bestaat al vele jaren niet meer dan uit één of twee kandidaten. Het bemachtigen van de koningstitel is de hoogste eer binnen de schutterij. Maar hoe komt het dat aantal gegadigden voor het bemachtigen van deze titel zo laag is? Dat moet kruisboogschutter Gerico de Vries zich ongetwijfeld afgevraagd hebben. Hij kwam met een oplossing. Om de kandidaten voor te bereiden op het schieten heeft hij een boekje gemaakt met alle “ins” en “outs’  over het koningschieten. Hierin staan tips met betrekking tot het schieten en de voorbereidingen, want … koningschieten: hoe heurt het eigenlijk?

 

onder-de-mast-front-579x429

Om het toegankelijk te maken voor iedereen is er een webpagina gemaakt om het boekje te verkrijgen. Deze is te vinden op:

http://www.sysvision.nl/koningschieten/

Het boekje is gratis te verkrijgen. 

Koningskandidaten: See you in September … En … achteraan in de rij aansluiten a.u.b.

Koningschieten: Hoe heurt het eigenlijk?