Op maandag 16 mei a.s. organiseert de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen het Keizerschieten en Jeugdkoningschieten. Alle nog in leven zijnde oud-koningen hebben de mogelijkheid om het laatste stuk van de houten vogel eraf te schieten en daarmee de keizer van Doornenburg te kunnen worden. De huidige jeugdleden kunnen ook gaan schieten op een houten vogel en kunnen jeugdkoning worden. 

De dag begint om 10.00 uur met een Eucharistieviering in de St. Martinuskerk te Doornenburg. Na afloop van deze schuttersmis vindt in de kerktuin een muzikale vendelhulde plaats met medewerking van harmonie St. Caecilia. Vervolgens vindt er een rondgang door Doornenburg plaats. Vanaf 13.00 uur vinden in en om het Schuttersgebouw diverse schietwedstrijden plaats. Ook bezoekers kunnen proberen om te schieten met kruisboog of luchtgeweer. De kruisboogvereniging Gijsbrecht van Aemstel heeft diverse schietbanen opgesteld waarop geschoten kan worden. Middels een schietcompetitie zijn er ook diverse prijzen te winnen. 

Rond 17.00 uur worden de nieuwe keizer en nieuwe jeugdkoning op traditionele wijze geïnstalleerd. Een ieder is van harte welkom!

Keizerschieten & Jeugdkoningschieten op 2e Pinksterdag