Tijdens het Gelders kampioenschap indoor vendelen zijn de aspirant vendeliers van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen Gelders kampioen geworden. Dit kampioenschap werd gehouden op zondag 20 maart jl. in Gaanderen. De organisatie lag in handen van schuttersgilde St. Martinus uit Gaanderen. Het evenement vond plaats in een sporthal en er deden in totaal 37 schutterijen en gilden mee.  

IMG_0462

Foto v.l.n.r.: Jordi Saat, Siem van Merwijk, Guus Kramer, Jop Janssen, Stijn Otters en Yari Vollenberg

De Doornenburgse aspirant vendeliers behaalden de meeste punten in hun wedstrijdklasse. De aspirant vendeliers zijn de jongste vendeliers van de Schutterij in de leeftijdsklasse 6-11 jaar. In november 2015 behaalden deze jongste vendeliers ook al een grote wisselbeker door de meeste punten behaald te hebben van alle schuttersconcoursen in het afgelopen jaar. Naast deze Gelderse outdoor titel behaalden de aspirant vendeliers op 20 maart jl. dus nu ook de Gelderse indoor titel. 

IMG_0446

Ook de andere vendelgroepen van Gijsbrecht van Aemstel keerden succesvol huiswaarts. De seniorvendeliers behaalden een eerste prijs en de jeugd vendeliers behaalden een tweede prijs. Bij het acrobatisch vendelen werd Sten Hendriks bij de junioren tweede van Gelderland en Marcellino Kummeling werd bij de senioren tweede van Gelderland. Thom van ’t Hullenaar werd bij hetzelfde onderdeel 10e. 

De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel is zeer verheugd met deze prachtige resultaten. De Doornenburgse vendeliers staan al vele jaren hoog in de Gelderse top. Het koningspaar en het bestuur van de Schutterij feliciteren de vendeliers en de vendelinstructeurs Marcellino Kummeling en Kjeld Witjes. 

Bekijk hier het venkeloptreden tijdens het kampioenschap. Met dank aan Ab Reuling (Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus). 

Korpsvendelen Aspiranten Klassiek from Ab Reuling on Vimeo.

[sociallinkz]
Aspirant vendeliers zijn Gelders kampioen