IMG_0067

De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen viert dit jaar haar 225-jarig bestaan. Dit heugelijke feit wordt gevierd met tal van activiteiten. Eén van de activiteiten is het brouwen van het eigen jubileumbier.

Onlangs zijn de leden van de Doornenburgse schutterij naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem afgereisd. Brouwmeester Patrick Leenders gaf de Doornenburgers een rondleiding door het bierbrouwmuseum en gaf tekst en uitleg over het brouwproces. Vervolgens werden de schutters aan het werk gezet en werd er 500 liter bier gebrouwen. Tussendoor was er voldoende tijd en ruimte om andere biersoorten te proeven. Er werd zelfs een wedstrijd gehouden om te bekijken of de schutters wel hun eigen Doornenburgse kermisbier konden ontdekken uit de verschillende soorten bieren. Bij de smaaktest werd het gerstenat van september bij de schutters snel herkend en nog steeds lekker bevonden.

Momenteel wordt het bier gebotteld en overgebracht naar het Schuttersgebouw in Doornenburg. In de komende periode gaan de schutters zich beraden over de naam van het bier en over het ontwerp van het etiket voor op de bierkruik.Tijdens de jubileumreceptie van de schutterij op zaterdag 28 mei wordt het jubileumbier gepresenteerd.

Klik hier voor meer foto’s. 

IMG_0081IMG_0088

Schutterij brouwt eigen jubileumbier