Op maandag 5 juni a.s. organiseert de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen het Keizerschieten en Jeugdkoningschieten. De oud-koningen van de Schutterij strijden onderling om het laatste stuk van de houten vogel eraf te schieten en daarmee de keizer van Doornenburg te kunnen worden. De huidige jeugdleden kunnen ook gaan schieten op een houten vogel en kunnen jeugdkoning worden. 

De dag begint om 10.00 uur met een Eucharistieviering in de St. Martinuskerk te Doornenburg. Na afloop van deze schuttersmis vindt in de kerktuin een muzikale vendelhulde plaats met medewerking van harmonie St. Caecilia. Vervolgens vindt er een rondgang door Doornenburg plaats. Vanaf 13.00 uur vinden in en om het Schuttersgebouw diverse schietwedstrijden plaats. Ook bezoekers kunnen proberen om te schieten met kruisboog of luchtgeweer. De kruisboogvereniging Gijsbrecht van Aemstel heeft diverse schietbanen opgesteld waarop geschoten kan worden. Middels een schietcompetitie zijn er ook diverse prijzen te winnen. Vanaf het terras op het dorpsplein kan het keizerschieten op de voet gevolgd worden.

Rond 16.00 uur worden de nieuwe keizer en nieuwe jeugdkoning op traditionele wijze geïnstalleerd. Een ieder is van harte welkom! 

Keizerspaar 2016/2017: Gert en Annie Bongers (zittend links van het roodwitte vaandel)

Jeugdkoning 2016/2017: Bodhi Saat (zittend vierde van rechts)

Zie ook:  Programma 2e Pinksterdag

 

Foto: Marcel Janssen – DoornenburgOnline.nl

Keizerschieten en Jeugdkoningschieten op 2e Pinksterdag