Het schuttersseizoen is voor de vendeliers officieel van start gegaan. Op zondag 2 april jl. vond in Millingen aan de Rijn de Gelderse kampioenschappen Indoorvendelen plaats. In sporthal De Duffelt streden tientallen vendelkorpsen uit Gelderland om de Gelderse titels. De aspirant, jeugd en senior vendeliers namen hieraan deel. Aan het einde van de dag keerden ze met mooie resultaten huiswaarts. 

De aspirant vendeliers hadden 13,5 punten en behaalden daarmee een 3e prijs. De jeugd vendeliers behaalden met 17 punten een eerste prijs en werden in hun klasse 2e van Gelderland (zilver). De senior vendeliers behaalden met 18,5 punten in de hoogste klasse een eerste prijs, maar belandden net naast het ereschavot. Bij het acrobatisch vendelzwaaien voor senioren werd Marcellino Kummeling 3e van Gelderland (brons). 

De Schutterij feliciteert de vendeliers en hun instructeurs met deze prachtige behaalde prijzen.  

Bron foto’s: Ab Reuling (HuubKroniek.nl)

Vendeliers in de prijzen