Op zondag 2 april a.s. vindt in Millingen aan de Rijn het Gelders Kampioenschap Indoorvendelen 2017 plaats. De organisatie is in handen van schuttersgenootschap O.E.V. Het kampioenschap is onder auspicien van de Gelderse Federatie van Schuttersgilden St. Hubertus. De locatie van het evenement is sporthal De Duffelt, Genske 10 te Millingen aan de Rijn.

Sinds september 2014 is het vendelen op het Nationaal Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaatst. Vendeliers van 37 Gelderse schuttersverenigingen zullen op zondag 2 april a.s. acte de préséance geven. Naar schatting zullen over de gehele dag zo’n 500 vendeliers aanwezig zijn. De aspirant, jeugd en senior vendeliers van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen zijn ook van de partij. Hun wedstrijdprogramma vindt vanaf 13.00 uur plaats. 

Het programma voor deze dag is:

08.15 uur Ontvangst genodigden, commandanten

08.45 uur Commandantenbespreking

09.00 uur Opening

09.30 uur Start vendelwedstrijden

11.50 uur Pauze

13.00 uur Showoptredens in de sporthal van de jongste majorettes van O.E.V. en een optreden
van Jeugd Juliana Bicycleteam

13.20 uur Vervolg vendelwedstrijden

16.20 uur Einde van de wedstrijden

17.30 uur Prijsuitreiking

 

Het vendelprogramma is hieronder te vinden (door op de afdeling te klikken wordt deze vergroot).

Vendelprogramma Indoorkampioenschap 2017 is bekend