De Historische Kring Doornenburg is op 24 november 1987 opgericht als onderafdeling van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. Dit jaar viert deze kring haar 30-jarig bestaan. 

In tegenstelling tot De Witte Ploeg en de Kruisboogvereniging Gijsbrecht van Aemstel is de Historische Kring een minder bekende afdeling als onderdeel van de Doornenburgse schutterij. Toch heeft deze onderafdeling bij de oprichting een belangrijke opdracht meegekregen. De Historische Kring heeft tot doel de belangstelling voor en de beoefening van de geschiedenis van Doornenburg in de meest ruime zin te stimuleren. Daartoe hebben zij onder andere zitting in gemeentelijke klankbordgroepen zoals de monumentencommissie. Zij houden een archief bij (foto’s, rivierkaarten, bidprentjes etc.) en een bibliotheek over Doornenburg en haar directe omgeving. 

Om het 30-jarig jubileum luister bij te zetten organiseerde de Historische Kring Doornenburg op zaterdag 4 februari jl. een speciale middag- en avondvoorstelling. Een gelegenheidskoor ging door middel van liedjes terug in de tijd. De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel was met een delegatie aanwezig en nam zelfs deel aan de voorstelling. 

Foto: DeDoornenburger.nl

Lees ook de verslagen die gemaakt zijn door DeDoornenburger.nl:

Met de Historische Kring Doornenburg “Trug ien de tied …”