Op de drempel naar het nieuwe jaar kijkt het bestuur van de Schutterij graag terug op 2016. Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar voor onze Schutterij geworden. We hebben het 225-jarig bestaan van de Schutterij uitgebreid gevierd met diverse activiteiten en evenementen. We kunnen dan ook terugkijken op een zeer geslaagd jubileumjaar. 

Een van de hoogtepunten was uiteraard de jubileumreceptie met de presentatie van ons jubileumbier ‘Nölleke’. Daarnaast was ook de door de Schutterij georganiseerde EGS Herbsttagung een hoogtepunt. We hebben meer dan 300 Europese schuttersvrienden en -vriendinnen in ons mooie Doornenburg mogen ontvangen.

We kijken ook graag vooruit naar het nieuwe jaar. Het jaar 2017 wordt weer een druk jaar voor de Schutterij met onder andere de organisatie van het Lingewaard Koningschieten in Doornenburg. Daarnaast zullen de vaste onderdelen van een schuttersjaar zoals de kermis en schuttersfeesten, het keizerschieten en de concoursen uiteraard niet ontbreken. 

De Schutterij zou niet kunnen functioneren wanneer vele vrijwilligers zich niet belangeloos voor de Schutterij zouden inzetten. De Schutterij dankt hen hartelijk voor hun inzet. 

Het koningspaar, Hans en Marion, en het bestuur van De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen wensen u een zalig kerstfeest en een voorspoedig 2017. 

 

Dit was een geslaagd jubileumjaar