Op zaterdag 26 november jl. vond in het stadhuis van Gent (België) de 41ste Plechtige Investituurskapittel plaats van de Nobele Orde van de Papegay. In totaal werd aan 52 schutters uit verschillende landen een Europese schuttersonderscheiding toegekend. Anton de Beijer en Rick Bouwman ontvingen beiden de zilveren onderscheiding voor hun inzet en betrokkenheid binnen de schutterswereld. De onderscheiding werd in de statige Pacificatiezaal van het stadhuis uitgereikt door de uit Huissen afkomstige referendaris, Jan Wannet. Bijzonder was dat de wethouder van Cultuur van de gemeente Lingewaard, Theo Janssen, en de burgemeester van de stad Gent, Daniël Termont, bij deze uitreiking aanwezig waren. 

Jaarlijks in november verleent de “NOBELE ORDE van de PAPEGAY” als “Orde van verdiensten” eretekens aan gildebroeders en andere schutsbroeders welke zich door hun houding, inzet of kunnen, lieten opmerken in het Europese traditionele schutterswezen. 

 

Foto’s: Wim Sanders en Hans Puntman

Meer info: www.nobeleordepapegay.com

Klik hier voor fotoalbum

Europese onderscheiding voor Anton de Beijer en Rick Bouwman