Nauwelijks is de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen bekomen van de EGS Herbsttagung 2016 of het volgende evenement dient zich al weer aan: Kermis & Schuttersfeesten.

IMG_4592

Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 september viert Doornenburg kermis. Dit is niet zo maar een kermis, maar een feest dat heel diep geworteld zit in deze dorpsgemeenschap. De kermis valt gelijktijdig met de schuttersfeesten van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel. Tijdens deze vier dagen staan Trouw, Dienstbaarheid en Broederschap extra hoog in het vaandel en worden tradities in ere gehouden. Eigenlijk begint de schutterskermis al op zondag 4 september a.s. Op die dag houdt de Schutterij haar jaarlijkse kermisvergadering. Alle leden van de Schutterij zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Tijdens deze vergadering komt naast het verslag van de kermisvergadering van vorig jaar het kermisprogramma 2016 aan bod. Ook kan er weer gestemd worden over de consumptieprijs. Ieder jaar bepalen de leden van de Schutterij de hoogte van de consumptieprijs. In de laatste jaren is het echter niet voorgekomen dat de leden de prijs wilden verlagen. Naast de consumptieprijs staan ook de entreegelden op de agenda. 

De kermisvergadering begint op zondag 4 september a.s. om 11.00 uur. De locatie is het Schuttersgebouw. Klik hier voor de agenda van de kermisvergadering d.d. 4-9-2016

Kermisvergadering 2016: wat wordt de consumptieprijs?